Ik voel een voet! - Rinck, Maranke, ....-; van der Linden, Martijn, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Oblong formaat prentenboek waarin het verhaal wordt verteld van een nachtelijke voeltocht. Schildpad, Vleermuis, Octopus, Vogel en Bok slapen in een hangmat hoog boven de grond. Het is nacht, er is geen maan. Opeens hoort Schildpad iets. Wanneer de dieren op onderzoek uitgaan naar het aanwezige wezen voelt Schildpad een voet. Vleermuis voelt een vleugel en Octopus voelt een tentakel. Vogel voelt een snavel en Bok voelt tot zijn verrassing een sik. Zal zich in in het donkere veld een Schild-Muis-Octo-Vogel-Bok bevinden? Dit schitterende verhaal wordt verteld en verbeeld in frisse, spannende taal, aan de hand van een humoristische, wit gedrukte tekst, die veel dialoog, herhaling en verwondering kent. De magnifieke illustraties vormen het perfecte decor bij deze vertelling: geschilderde veelkleurigheid tegen een nachtzwarte achtergrond. De dieren spreken enorm tot de verbeelding en hun expressieve levendigheid slaat over op de beleving van de kijk-lezer. Een uitgave om voor te lezen, nog eens voor te lezen, over te vertellen, de aandacht te vestigen op het onbekende, van te genieten in verbondenheid. Dit duo heeft eerder 'Het prinsenkind' en 'Meisjes om te zoenen' gemaakt. Vanaf ca. 4 jaar.De nacht is zwart. Er is geen maan. Er zijn geen sterren. En er is iets zwart in het veld. Iets wat ritselt. 'Kom,' fluistert Bok. 'Op onze tenen! En dicht bij elkaar blijven! We gaan op onderzoek.'
Leeftijd: 3+
Keywords: Dieren; Voelen; Zintuigen