Mijn oma is een superster : voor alle kinderen met de knapste oma van de wereld. - Norac, Carl, 1960-; Godon, Ingrid, 1958- (Wommelgem : Van In, 2011)
De oma van de ik-figuur (een jongetje) is een echte 'superster'. Ze schiet met een winkelwagentje door de supermarkt, is dol op bloemen, gaat graag op vakantie, kan op haar handen lopen en maakt vaak zijn lievelingseten. Soms is ze een clown, of een geheim agent en elke dag vertelt ze een nieuw verhaal over de geheimen van de wereld. Echt een oma om veel van te houden. Vierde prentenboek in een reeks over bijzondere familieleden die voor kinderen veel kunnen betekenen ('Mijn papa is een reus', bekroond met de kakelbontprijs 2005; 'Mijn mama kan toveren' en 'Mijn opa is een kampioen'*). Paginagrote illustraties, verdeeld over twee bladzijden met telkens oma en kleinzoon tijdens dagelijkse, voor peuters herkenbare, gebeurtenissen en gedachten. De illustraties in een gemengde techniek van verf, potlood en pastel bevatten weinig details, maar stralen, door een goed gekozen kleurgebruik, geborgenheid uit. De begeleidende tekst bij de illustraties is gering, maar laat zich goed voorlezen en nodigt uit beter naar de illustraties te kijken. Een boek om samen met peuters vanaf ca. 3 jaar keer op keer te bekijken.Mijn oma kan op haar handen lopen. En ze kan vliegen: ze schiet met haar wagentje door de supermarkt. Soms is ze een clown, soms is ze een geheim agent, en ze weet alles, zelfs de namen van de sterren. Mijn oma is zelf een superster!
Leeftijd: 3+
Keywords: Grootouders