Kai-Mook. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2011)
Na maanden wachten, kunnen de dieren van de dierentuin dan eindelijk het pasgeboren babyolifantje bewonderen. Om de beurt begroeten ze haar en ze zijn het er allemaal over eens dat ze snoezig is. Maar wat denkt de boreling zelf van die belangstelling? Blij en warm prentenboek naar aanleiding van het eerste geboren olifantje in België. De grote, rustig getekende en duidelijk herkenbare illustraties in zachte kleuren geven samen met de gevoelige tekst fraai de verwondering over de geboorte weer. Vertederend om te zien zijn de stuntelige pogingen van het jong om te leren staan. Inmiddels is Kai-Mook (Thais voor parel) één jaar en het goudhaantje van de Antwerpse Zoo. Per gekocht exemplaar komt één euro ten goede aan een nieuw thuis voor Kai-Mook en haar familie en worden haar broers en zusjes in India ondersteund. Prachtig voorleesverhaal met het voor kinderen aantrekkelijke herhalingselement. Verzorgde, stevige uitgave ( in samenwerking met ZOO Antwerpen) met een tekening van een opkrabbelend olifantje op het omslag. Weer een geslaagd project van dit Vlaams dubbeltalent. Vanaf ca. 4 jaar. Maanden hebben alle dieren van de dierentuin erop gewacht. Al die tijd hebben ze de buik van mama olifant dikker en dikker zien worden. Maar op een mooie lentedag is het eindelijk zover. Het babyolifantje is geboren! Een aandoenlijk, zeg maar snoezig prentenboek over het mooiste wat er bestaat: de geboorte van een baby. Een hartverwarmend boek voor jong en oud.
Leeftijd: 3+
Keywords: Geboorte; Olifanten; Dieren