Rikki en de eekhoorn. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2011)
Het konijntje Rikki dat als een jongetje wordt neergezet, zoekt in de herfst in het bos naar kastanjes. Onder de struiken vindt hij een eekhoorn die niet beweegt. Rikki haalt zijn vriendinnetje erbij, omdat hij het niet vertrouwt. Samen nemen ze de eekhoorn mee naar Rikki's huis waar mama uitlegt wat er aan de hand is. In dit mooi uitgegeven prentenboek zijn groot opgezette, geschilderde platen te zien in heldere kleuren op een vaag ruitjespapier, waarbij veel beweging getoond wordt. De korte, eenvoudige tekst met veel spreektaal staat beurtelings onder of boven de prent in een schreefloze zwarte letter. Aantrekkelijk prentenboek dat het thema dood begrijpelijk en invoelbaar maakt voor de oudste peuters en kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.Het is herfst in het bos. Rikki is op zoek naar kastanjes, maar vindt op de grond ook een eekhoorn. Slaapt hij? Is hij ziek of heeft hij zijn pootje gebroken? Rikki haalt zijn vriendinnetje Anni erbij en samen brengen ze de eekhoorn naar Rikki's mama. Die ziet meteen wat er aan de hand is. Met de hulp van mama en papa neemt Rikki afscheid van een eekhoorn. Een ontroerend verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar.
Leeftijd: 3+
Keywords: Afscheid nemen; Dood