Beer is op Vlinder. - van Haeringen, Annemarie, 1959- (Wommelgem : Van In, 2011)
Beer is verliefd op Vlinder, die hij zo mooi vindt, 'zo mooi als een uitgeknipt stukje hemel'. Hij doet van alles om haar aandacht te trekken. Hij schildert hartjes op bomen, maar Vlinder vindt het maar geklieder. Hij breit een jas voor Vlinder, maar die vindt het net een eierwarmer. Tenslotte bouwt hij een heel hoog huis voor haar, maar Vlinder heeft hoogtevrees. Dan geeft hij het op, hakt alles in elkaar en steekt de fik erin. Vlinder vindt de wolken van de brand heel mooi en verklaart Beer haar liefde. Schitterend prentenboek, zowel qua tekst als qua illustraties, van de in 2003 met een Zilveren Griffel bekroonde Van Haeringen (voor 'Het begin van de zee'*). Het verhaal is goed opgebouwd, en het herhalingselement zorgt voor een mooie spanningsopbouw die leidt naar een ontroerend slot. De paginagrote illustraties in aquarel en inkt geven de sfeer van het verhaal goed weer en voegen daar leuke details aan toe. Het verhaal laat zich erg goed voorlezen en nodigt uit om verder te fantaseren over verliefdheid met kinderen. Een juweeltje onder de prentenboeken. Vanaf ca. 4 jaar. Winnaar van de Gouden Penseel 2005.Beer is verliefd op Vlinder, die zo mooi is als een uitgeknipt stukje hemel. Hij probeert te zeggen hoeveel hij van haar houdt. Maar Vlinder verstaat hem niet....
Leeftijd: 5+
Keywords: Communicatie; Verliefd zijn