Help ! een globbelgobbelmonster. - Van Loon, Paul, 1929-2009; de Wolf, Alex, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Het globbelgobbelmonster is de grote angst van Martijn. Maar als het bed van Martijn, met Martijn erin, op een nacht aan de wandel gaat en het gobbelgobbelmonster bij hem in bed belandt, is Martijn helemaal niet bang want het is toch maar een droom. Maar is dat wel zo? Fantastisch prentenboek met een open einde, waarin kleuters veel dingen zullen herkennen. Monsters en gevaarlijke dieren blijken lief en gezellig te zijn met menselijke trekken. Prachtige, sfeervolle, aquarelachtige illustraties in heldere kleuren waarin gezichtsuitdrukkingen alleszeggend zijn. De 3- tot 4-regelige, vlot leesbare, tekst met herhalingselement staat onder of boven aan de bladzijde. Heerlijk voorleesboek, maar ook een kijkboek, want ook zonder tekst is het verhaal prima te volgen. Vanaf ca. 4 jaar.Martijn durft 's nachts niet naar de wc. Onder zijn bed ligt het globbelgobbelmonster! Op een nacht neemt het bed van Martijn de benen. Het rent zijn kamer uit, de wijde wereld in. Bij de eerste bedhalte stapt een wolf in, bij de volgende een krokodil en daarna een leeuw. 'Ik ben niet bang', zegt Martijn steeds. 'Dit is toch maar een droom'. Maar bij de laatste halte wacht een globbelgobbelmonster...
Leeftijd: 5+
Keywords: Bang zijn; Dromen; Fantaseren