Karel in de herfst. - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In, 2011)
Dit vierkante prentenboek met twee afgeronde hoeken (ook de kaft) is er een uit de serie van vier* over de peuter Karel en zijn vriendinnetje Kaatje. In deze serie worden belangrijke momenten en belevenissen in het peuterleven centraal gesteld. In dit deeltje is de herfst het onderwerp. Als Karel de tuin en het bos ingaat, ontdekt hij dat de bomen hun bladeren verliezen en er plotseling kastanjes, paddestoelen, egels en slakken zijn. Op de paginagrote illustraties aan de rechterzijde kunnen de belevenissen van Karel worden gevolgd: lekker ritselen door de bladeren en ze bij elkaar harken. Op de linkerbladzijde staat de tekst op een felle kleurige ondergrond (in een schreefloze quasi-schrijfletter) en die vertelt wat meer over de gevoelens van de peuter. De vrolijke, kleurrijke prenten zijn dik zwartomlijnd en drukken zo een wat kinderlijke speelse stijl uit, hetgeen herkenbaar is voor de doelgroep. Gedrukt op stevig papier. Vanaf ca. 2 jaar.Ik ben Karel. Vandaag ga ik de tuin en het bos is. In de herfst is daar van alles te zien: mooie blaadjes, paddestoelen, kastanjes....
Leeftijd: 2+
Keywords: Herfst; Seizoenen-Weer