Kleine Ezel en Sinterklaas. - Kromhout, Rindert, 1958-; van Haeringen, Annemarie, 1959- (Wommelgem : Van In, 2011)
Verwachtingsvol zitten Kleine Ezel, Kleine Ibis en Jakkie klaar voor de komst van Sinterklaas. Maar als de goedheiligman en zijn knecht de kamer inkomen, zien de vriendjes het meteen: het zijn Bok en Cavia. En ook Das en Feestvarken, hoe mooi ook uitgedost, vallen direct door de mand. Kleine Ezel begint te twijfelen: misschien heeft de sint geen tijd voor alle kinderen? Gelukkig weet mama Ezel op alles raad: ze laat Kleine Ezel een verkleedpak aantrekken. Hij is Sinterklaas en, na enig geharrewar, zijn Ibis en Jakkie twee bijna echte Pieten. Nu de cadeautjes nog. Een warm en humoristisch sinterklaasverhaal, dat de juiste toon treft voor de kleinsten, terwijl grotere broers en zussen ongetwijfeld mee zullen genieten (juist vanwege hun grotere kennis van het sinterklaasgebeuren!). Leespluim november 2011. Vierkant prentenboekje met de herkenbare, schitterende illustraties van de veelbekroonde illustratrice en prentenboekenmaakster. Vanaf ca. 4 jaar.Daar wordt aan de deur geklopt. 'Sinterklaas!' roept Kleine Ezel. Maar het is Sinterklaas niet. Het is Bok die zich heeft verkleed als Sinterklaas. En Cavia heeft zich verkleed als Zwarte Piet. Nou ja zeg! Waarom is de echte Sinterklaas er niet?
Leeftijd: 5+
Keywords: Sinterklaas