Anna is jarig. - Amant, Kathleen, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Anna is jarig en ze maakt met mama een cake. Daarna brengt mama haar naar school waar ze een kroon maakt en daarmee op de stoel gaat zitten. Ze wordt bezongen, blaast drie kaarsjes uit, deelt de cake uit (behalve aan de voor ei allergische Bram) en mag een cadeautje uitkiezen. Thuis zal het feest verder gaan. Middelgroot, vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige bladzijden. Anna is welbekend van andere delen over het dagelijks leven van een peuter. De simpele, met zwart omrande tekeningen in fullcolour tegen kleurige achtergrond op de rechterbladzijde hebben geen perspectief en tonen niets te veel. De duidelijke tekst in een schrijfletter op de linkerbladzijden beschrijft de gebeurtenissen en verlevendigt de onnozele gezichten. Het boek zal een functie hebben voor de taalontwikkeling en vanwege het thema, maar laat geen indruk achter vanwege originaliteit. De titel kon beter aangevuld worden met: 'op school', want jarig zijn is voor een peuter allereerst thuis cadeautjes krijgen en kaarsjes uitblazen op een taart. Verder ook geen ballon of slinger te bekennen. Vanaf ca. 2,5 jaar.Vandaag is het een heel speciale dag. Anna is jarig. Ze viert haar verjaardag op school. Samen met mama bakt ze een verjaardagscake om te trakteren. In de klas maakt Anna een verjaardagskroon en de andere kindjes zingen een lied voor haar.
Leeftijd: 2+
Keywords: Jarig zijn; Schoolleven -- Kleuteronderwijs