De dag dat ... ik Sinterklaas een cadeautje gaf. - Bos, Tamara, ....-; de Wolf, Alex, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Lila, bijna vijf, bedenkt opeens dat Sinterklaas op zijn eigen verjaardag nooit zelf een cadeautje krijgt: hij deelt ze alleen maar uit! Dus maakt ze een verrassing voor hem. Rustig vertelde, wat uitgesponnen prentvertelling bij grote, soms de dubbele pagina beslaande, illustraties in sprekende kleuren, aangezet met zwarte omlijningen. De uitgebreide tekst, in een vette letter, is afgedrukt in een wit gedeelte. Het traditionele sinterklaasverhaal biedt herkenning in het figuurtje van Lila, die het toch wel een beetje eng vindt om Sinterklaas iets te geven en prompt niets weet te zeggen. Het biedt weinig verrassing, maar wel vertrouwde veiligheid, want alles gebeurt zoals het hoort bij een sinterklaasfeest. Fijn boekje voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.Morgen is het 5 december. Dan komt Sinterklaas op school. En 's avonds staat er een mand met cadeautjes voor de deur. Zo is het ieder jaar. Maar eigenlijk is dat raar, vindt Lila: Sinterklaas geeft cadeautjes terwijl hij zelf jarig is. Daar moet nodig iets aan veranderen. Het is leuk om cadeautjes te krijgen - maar misschien nog wel leuker om ze te geven!
Leeftijd: 3+
Keywords: Cadeaus krijgen; Sinterklaas