Kip in een dip. - Van Os, Erik, 1963-; Overwater, Georgien, 1958-; Van Lieshout, Elle, 1963- (Wommelgem : Van In, 2011)
Humoristisch leesoefenboekje over een kip die al zoveel eieren heeft gelegd dat niemand haar ei meer wil. Ze raakt ervan in een dip en blijft daarom maar op haar ei zitten. Haan heeft nu medelijden en wil haar helpen, maar kip heeft nu zo lang op haar ei gezeten dat een kuiken tevoorschijn komt en haan en kip een gelukkig ouderpaar worden. Deel uit de serie 'Schelpjesboeken', die een overgang vormen van prentenboek naar leesboek: de illustraties zijn een wezenlijk onderdeel van het verhaal. De tekst is speels in blokjes gedrukt en wordt afgewisseld met geestige tekeningen die een perfecte eenheid vormen met de tekst. De tekeningen in vlotte speelse lijnen zijn ingekleurd in zachte tinten en vormen een persiflage op menselijke eigenschappen. De dieren zijn aangekleed. Het lettertype en de bladspiegel zijn aantrekkelijk. Het slot van het verhaal eindigt in een soort strip zonder tekst. Een fantastisch leesoefenboekje met een aantrekkelijk uiterlijk. Vanaf ca. 6 jaar.Het is weer eens zo. Weer een ei! Dag in dag uit een ei. Kip kan geen ei meer zien. Maar ze weet hoe het hoort. Kip pakt het ei op en gaat er mee naar de boer. Maar de boer wil het ei niet. Hij heeft al een rek vol. 'Geef het maar aan muis', zegt hij. Maar muis wil ook geen ei. En haan heeft geen tijd. Bij wie kan kip haar ei nu kwijt?
Leeftijd: 6+
Keywords: Dieren; Verdriet