De grote reis van kleine Emma. - Sollie, André, ....-; Aertsen, Kristien, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Sprookjesachtig verhaal dat gebaseerd is op het sprookje 'De sneeuwkoningin' van H.C. Andersen. Kleine Bas en kleine Emma zijn een zomer lang samen. Ze doen alles samen en lijken onafscheidelijk. Maar als de winter invalt, droomt Bas weg in sneeuw- en winterlandschappen, terwijl Emma alweer uitkijkt naar de nieuwe zomer. In een droom heeft Bas kennisgemaakt met een meisje van sneeuw en naar haar gaat hij op zoek. Emma mist haar vriendje en probeert hem terug te vinden. Daartoe moet ze veel landen doorkruisen en ontmoet ze veel andere mensen. Uiteindelijk slaagt ze erin Bas terug te vinden in het paleis van de Sneeuwkoningin. Met haar warme liefde weet Emma Bas' door sneeuw en ijs verkilde lichaam weer te ontdooien. Samen keren ze terug, maar blijken te zijn gegroeid. De tekst van dit poëtische verhaal is door figurentheater 'De maan' als toneelvoorstelling opgevoerd. Zorgvuldig uitgegeven kinderboek met karakteristieke, in grijstinten uitgevoerde illustraties. De korte hoofdstukken zijn verdeeld in tekstblokken; nieuwe zinnen starten op een nieuwe regel. Vanaf ca. 8 jaar.Het wordt winter en Bas ontmoet de Sneeuwkoningin. Die neemt hem mee naar haar verre land van sneeuw en ijs. Kleine Emma is haar vriendje kwijt. Ze droogt haar tranen, trekt stevige laarzen aan en gaat op zoek. Het wordt een lange, eenzame reis. Zal Emma Bas terugvinden? Kan haar liefde zijn bevroren hart ontdooien?
Leeftijd: 7+
Keywords: Vriendschap