Het gouden doosje. - Gruwel, Josée, ....-; Van Hout, Mies, 1962- (Wommelgem : Van In, 2011)
Mark en zijn mama gaan logeren bij tante Roos op een Grieks eiland. Daar slapen ze 's nachts in hangmatten onder de olijfbomen. Mark sluit vriendschap met buurjongen Janis, met wie hij speelt en op een ezel rondrijdt. Tijdens het snorkelen vinden ze een gouden doosje met daarin een kaart, die verwijst naar een door piraten verborgen schatkist. Ze vinden de kist, maar die mag alleen maar opengemaakt worden onder speciale voorwaarden... Zo beleeft Mark van alles. Als hij weer naar huis moet, weet hij een goede bestemming voor het doosje. Zonnig vakantieverhaal waarin beschrijvingen, vriendschap en spanning heel goed gedoseerd zijn. Mooi taalgebruik. Elke zin begint op een nieuwe regel. Per twee pagina's een leuke kleurrijke afbeelding in gemengde technieken; duidelijk lettertype. Een aanrader voor beginnende lezers (AVI 5) vanaf ca. 7,5 jaar. Zeker ook aantrekkelijk voor moeilijke lezers die iets ouder zijn.Mark gaat met zijn moeder naar zijn tante Roos op het Griekse eiland Thassos. Daar wordt hij al snel vrienden met Janis. Samen doen ze van alles, zoals naar de markt gaan op een ezel en snorkelen en duiken in zee. Dan ineens vinden ze op de zeebodem een geheimzinnig doosje. Eren gouden doosje. Roos schrikt als ze het ziet. Want achter het doosje schuilt een geheim....
Leeftijd: 7+
Keywords: Eilanden; Schatten zoeken