Het hamerspel. - Walleghem, Heidi, ....-; Vercruysse, Tine, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Tim mag van zijn ouders niet in het bos komen. Op een dag ziet hij er een meisje en hij besluit uit te zoeken wat de mensen in het dorp tegen dit 'boskind' hebben. Hij ontdekt dat een uit de hand gelopen weddenschap tussen hun grootouders ervoor gezorgd heeft dat haar familie het dorp moest verlaten. Door zijn toedoen worden de verhoudingen weer hersteld. Een verhaal met weinig spanning en een wat warrige plot, dat de beoogde doelgroep waarschijnlijk niet erg aan zal spreken. Stevig gebonden boek, duidelijke lay-out, korte hoofdstukken en een duidelijke letter. Het boek bevat enkele paginagrote, zwartwitte tekeningen in een moderne stijl, die op zich aardig zijn, maar die niet erg aansluiten bij het verhaal. Vanaf ca. 8 jaar.Frits heeft zijn gordijntje opzijgeschoven. Hij gluurt naar de rode wangen van papa en Tim. En hij lacht. "Net wat ik had gedacht," mompelt hij. "Ze zijn te dicht bij het bos gekomen!" Tim wil weten waarom hij van zijn ouders niet bij het bos mag komen. En wie het meisje is dat hij daar zag. Tim zoekt het zelf uit. Frits, zijn oude buurman, helpt hem een eindje op weg.
Leeftijd: 6+
Keywords: Geheimen