Sim-sa-la-bim. - Lootens, Ann, 1960-; Willems, Luus, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Op de school van Pom en Sep is een groot feest voor alle opa's en oma's. Pom vindt een oud hocus-pocus-boek van opa. Ze wil een das voor opa toveren maar alles gaat mis. En waar blijven opa en oma? Opa en oma maken zich ook gereed voor het feest. Maar plots loopt alles in het honderd. Komen ze nog op tijd? Twee meegroeiverhalen vinden mekaar terug in een origineel omkeerboek. De tekst van dit boek begint in een zeer eenvoudig leesniveau in stripvorm. De moeilijkheid neemt stapsgewijs toe. De verhalen zijn geschreven vanuit het standpunt van Pom en Sep én van opa en oma. De tekst van de beginnende lezer staat in groot lettertype gedrukt, voor de iets gevorderde lezer zijn de kleiner gedrukte zinnen. De tekst is gezet in fladderzetsel, afhankelijk van het niveau worden hoofdletters gebruikt. De illustraties (met aquarel ingevulde potloodtekeningen) zijn talrijk, wisselend in grootte en een geslaagde aanvulling op de tekst. Leuke leesoefenstof in een aantrekkelijk concept gegoten. Vanaf ca. 6 jaar.
Leeftijd: 6+
Keywords: Schoolleven; Toveren