Kip in de wolken. - Scholtens, Anneke, ....-; van den Bos, Beatrijs, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Kip krijgt liefdesbrieven met cadeautjes van Flamingo. Postbode Specht is wantrouwig, want hij kent iedereen in het bos, maar geen Flamingo. Inlevend en vlot verteld dierenverhaal in begrijpelijke taal, opgebouwd uit zestien getitelde hoofdstukjes van gemiddeld vijf bladzijden. Naast veel enkelvoudige worden ook samengestelde (neven- en onderschikkende) zinnen gebruikt, bestaande uit een- en meerlettergrepige woorden. Zinnen die bij elkaar horen en een alinea vormen, beginnen niet steeds op een nieuwe regel. Alle interpunctie en veel dialoog; duidelijk, royaal lettertype; de brieven zijn cursief gedrukt, maar leesbaar. Bij bijna ieder hoofdstuk staat een zwart-witaquarel van een halve of een hele pagina, die past bij de tekst. Het verhaal voorziet in de opzet van de serie 'Villa Alfabet', ontwikkeld naar de ideeën van Aidan Chambers: technisch en inhoudelijk afgestemd op jonge, vlotte lezers, en met meer 'lagen' in het verhaal. Zij kunnen met behulp van schematische 'villa-kamer'-vragen en een e-mail van de auteur reflecteren op taal, inhoud en emoties. Harde kaft met omslagillustratie in herfstkleuren van Kip met een brief. Vanaf ca. 7 jaar.Kip is in de wolken, want ze krijgt échte liefdesbrieven met prachtige cadeautjes erbij. En die krijgt Kip van Flamingo. Smoorverliefd wordt ze op hem. Maar Specht de postbode, vertrouwt die brieven en die cadeautjes niet. Hij kent iedereen in het bos, maar van Flamingo heeft hij nog nooit gehoord. Wie zit daar toch achter?
Leeftijd: 7+
Keywords: Dieren; Verliefd zijn