Elke dag feest. - Sonnemans, Gerard, ....-; Nuyten, Peter, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Eerste leesboekje (AVI 3) over egeltje Bep die van elke dag een feest weet te maken met een bijbehorende taart. In korte hoofdstukken en met taalgebruik afgestemd op de leesvaardigheid van de doelgroep leert Bep egeltje Bob uit negatieve gebeurtenissen iets positiefs te halen. Vertelperspectief vanuit de derde persoon. Elke nieuwe zin begint op een nieuwe regel. Er wordt gebruik gemaakt van interpunctie en hoofdletters. Op elke bladzijde en soms doorlopend over nevenstaande pagina's staan bijpassende, vrolijke en stemmig gekleurde tekeningen. Deze zijn niet omkaderd, hebben geen strakke lijnen en doorbreken de bladspiegel. De tekst staat in en tussen de tekeningen. Ook bruikbaar bij het onderwerp gevoelens. Op de schutbladen staan natuurlijke herfstproducten op een zachtblauwe achtergrond. Aantrekkelijk, lievig geheel voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.Bob en Bep wonen in het bos. Bep maakt graag taart. Ze weet altijd wel een reden om er een te bakken. Als Moes de haas kindjes heeft. Als Fleur de rups een vlinder wordt. Als ze op bezoek zijn bij Tom de mol. Zelfs van een saaie dag maakt Bep nog een feest. Schelpjesboeken zijn bestemd voor kinderen die nét kunnen lezen. Dit Schelpjesboek heeft AVI niveau 3.
Leeftijd: 6+
Keywords: Dieren; Feesten