Nim's eiland. - Orr, Wendy, ....-; Millard, Kerry, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Nim woont op een eiland midden in de oceaan met haar vader Jack Rusoe. Als Jack een paar dagen weggaat, blijft Nim alleen op het eiland. Ze vist, zorgt voor de moestuin en speelt met haar vriendjes: Fred (een leguaan), Selkie (een zeeleeuw) en Chica (een schildpad). Ze mailt bovendien met Alex Rover, die boeken schrijft over dappere helden en spannende avonturen. Na een storm is Nims vader niet meer telefonisch bereikbaar. De Troppo Toeristen hebben het op het eiland voorzien en er nadert opnieuw een zware storm. Wat nu? Een aardig avonturenverhaal over moed, doorzettingsvermogen en bijzondere vriendschappen. Het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller, die ook weet wat er in de dieren omgaat. Nims leven op het eiland wordt beeldend beschreven. Helaas zijn de verhaallijnen vrij voorspelbaar. Hierdoor wordt het verhaal nergens echt spannend. Gelukkig maakt de mooie, ingetogen schrijfstijl veel goed. Met grappige illustraties in zwart-wit en een plattegrond van het eiland op de schutbladen. Het boek is verfilmd met onder andere Jodie Foster: 'Nim's Island'. Vanaf ca. 8 jaar.Nim woont op een eiland midden in de oceaan met haar vader, Jack. Ze eet bananen zo van de boom. Ze klimt in hoge palmbomen en kan een vuurtje maken met een stuk glas. Op een dag gaat Jack, die wetenschapper is, een paar dagen plankton bestuderen. Nim vindt het helemaal niet erg om een paar dagen alleen op hun eiland te blijven. Ze vist, ze houdt de groentetuin bij. Ze checkt haar vaders e-mail en maakt lol met haar vriendjes: de leguaan fred, de zeeleeuw Selkie en de schildpad Chica. Maar plotseling is haar vader telefonisch niet meer bereikbaar en nadert er een hevige storm. Wat nu? Nim moet slimmer en sterker zijn dan ze ooit is geweest.
Leeftijd: 9+
Keywords: Avonturen