De griezelbus 1. - Van Loon, Paul, 1929-2009; Van Look, Hugo, 1960- (Wommelgem : Van In, 2011)
Binnen het kader van het verhaal over een voorlezende schrijver wordt een aantal griezelverhalen gepresenteerd. Daarbij zijn voorwerpen als een bakje kattengras, een taart, een stoel e.d. het aanknopingspunt voor de verhalen. De schoolklas die ze aanhoort, is door de schrijver uitgenodigd een avondlijk ritje in diens griezelbus te maken. Aan het slot blijkt, dat de schrijver met bus en bestuurder een eigen griezelverhaal vormt en zorgt het kleine meisje Liselore met de inhoud van haar handtasje voor een oplossing. Spannende verhalen voor kinderen met sterke zenuwen die graag griezelen. Met name de structuur waarin de verhalen zijn gegoten en die een eigen spanning oproept, maakt van het geheel een hechte eenheid. Daardoor wordt ook het raamverhaal griezelig echt. Bevat paginagrote, zwartwitte illustraties in een gecombineerde techniek. Vanaf ca. 9 jaar.Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen?
Leeftijd: 10+
Keywords: Griezelverhalen