Watson, of Hoe je een meisje verovert met 23 uitvindingen en 1 muis. - Heesen, Martha E., 1948-; Hofman, Wim, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Carl (ik-figuur) is tien jaar en uitvinder. Hij bedenkt voor ieder probleem een oplossing, ook als de opa van zijn vriendinnetje Veerke last heeft van muizen. Helaas verdwijnt zo de lievelingsmuis van Veerke en daarmee hun vriendschap. Kan Carl ook dit probleem oplossen? Het verhaal is geschreven in veertien korte en overzichtelijke hoofdstukken, in een vlotte stijl zonder al te lange zinnen of moeilijke woorden. De zwart-witpentekeningen van auteur/illustrator Wim Hofman variëren in grootte en geven een mooi gedetailleerd en aanvullend beeld van het verhaal, vooral van de muizen en alle uitvindingen. Een humoristisch verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Van de auteur verscheen eerder 'Wolf'* waarvoor ze een Vlag & Wimpel kreeg van de Griffeljury 2007.Carl kan alles oplossen, álles. Moeite met opstaan 's morgens? Hij vindt een wakkermaakmachine uit. Vuile sokken die rondslingeren? Hij ontwerpt een vuilesokkenopraper. Een muizenplaag? Carl maakt een muizenverdrijver. Maar per ongeluk verdwijnt ook Watson naar de andere wereld, de troetelmuis van zijn vriendinnetje. Ze is woedend en wil niets meer met Carl te maken hebben. Watson moet dus terugkomen. Kan Carl echt alles oplossen?
Leeftijd: 7+
Keywords: Uitvindingen