Verdwenen in de Sargassozee. - Lagrou, Patrick, 1949-; Schoofs, Bart, 1969- (Wommelgem : Van In, 2011)
Het eiland op de Bahama's waar Marijn woont, wordt na een hevige winterstorm bedreigd door massa's zeewier. Sindsdien gebeuren er onverklaarbare zaken op en rondom het eiland. Het wier blijkt afkomstig uit de Sargassozee, waar ook de Bermuda-driehoek ligt, bekend om zijn raadselachtige verdwijningen. Is het wier de oorzaak van de vreemde gebeurtenissen of zijn er andere krachten aan het werk? Marijn gaat samen met vriendin Talitha en de dolfijn Derby op onderzoek uit. De auteur heeft in deel een van dit boek voorbeelden opgenomen uit 1945, 1957 en 1966 van de geheimzinnige krachten van de Bermuda-driehoek; in deel twee trekt hij die lijn door. Vijfde boek in de reeks over het dolfijnenkind Marijn*, dat gezien het ontbreken van een introductie niet als los deel gelezen kan worden. De vele gebeurtenissen komen niet altijd waarschijnlijk over. Redelijk leesbaar taalgebruik met niet alledaagse woorden (nochtans, gesofisticeerd). Duidelijke druk, ruime marges. Bevat enkele zwart-wit kaartjes van het eilandengebied. Op de schutbladen staat een kaart van de Atlantische Oceaan en de omringende landen. Vanaf ca. 12 jaar.Na een hevige winterstorm wordt het eiland van Marijn bedreigt door reusachtige velden blaaswier. In dichte pakken blijven ze voor de kust drijven. Na nader onderzoek blijken ze uit de Sargassozee te komen, een zee waarover al eeuwen een waas van geheimzinnigheid hangt. In de dagen die daarop volgen, doen er zich op en rond het eiland steeds meer vreemde verschijnselen voor. Wat kan de verklaring hiervoor zijn? Zal de nuchtere wetenschapper Ben Jansen er in slagen die tijdig te vinden? Of krijgt de fantast doctor Otto Wagner dan toch gelijk en komt Long Island langzaam in de greep van de beruchte Bermuda-driehoek, bijgenaamd: de Duivelsdriehoek? Marijn, Talitha en de dolfijn Derby staan hier voor een nieuwe uitdaging.
Leeftijd: 12+
Keywords: Dolfijnen