Elvis de draak en de jacht op Liru. - Boonen, Stefan, 1966-; Schoofs, Bart, 1969- (Wommelgem : Van In, 2011)
Als zijn ouders een vakantiepark in Spanje willen opzetten, gaat Elvis alvast met zijn vader vooruit. Zijn vader moet namelijk leiding gaan geven aan het opknappen van een vervallen en gammel kasteel dat onderdeel van het park moet worden. In het Spaanse dorp maakt Elvis kennis met Jill en krijgt hij van een oude vrouw een kistje in handen gedrukt waar later een spookje in blijkt te zitten, Liru genaamd. Elvis en Jill worden vervolgens geconfronteerd met enkele mensen die Liru voor veel geld willen verkopen. Samen met een spokenjaagster proberen ze te voorkomen dat Liru in verkeerde handen terechtkomt. Grappig en makkelijk lezend verhaal waarbij de gebeurtenissen elkaar in vlot tempo opvolgen. Korte getiteld hoofdstukken, goed leesbare letter. Het boek is voorzien van enkele vrij grijze, paginagrote illustraties die goed bij het verhaal passen. Enkele Spaanse woorden worden voorafgaand aan het verhaal vertaald. Vanaf ca. 9 jaar.Wonen in een oud kasteel, vlak bij een nieuw vakantiepark. Mooier kan het leven niet zijn, denkt Elvis wanneer hij met zijn ouders verhuist naar Spanje. Al snel blijkt dat er van dat heerlijke leventje niks in huis komt... Hij krijgt Liru in handen gestopt, ontmoet een spokenjager en een meisje met veel gevoel voor drama. Elvis moet bovendien op zoek naar de zevenkloof en wordt achternagezeten door een bullebak. En vooral moet hij Liru uit handen houden van allerlei kwaadaardig gespuis.
Leeftijd: 9+
Keywords: Sprookjesfiguren