Luuk, Taj en Saar en het grote geheim. - Hofmans, Jorgen, ....-; Fialkowski, Camila, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Saar is jarig en nodigt haar vrienden Luuk en Taj uit voor een verrassingsfeest. Nadat de jongens cadeautjes hebben gekocht, gaan ze naar het huis van Saar. De verrassing bestaat uit een rit op het paard van Saar door het bos. Ze nemen de konijnenvrienden Hip en Hup mee. Als die ontsnappen, lijken Luuk en Taj te verdwalen. Eenvoudig verhaal in stripvorm voor beginnende lezers, AVI-E4. De gekleurde leuke tekeningen zijn wisselend van grootte, maar de tekstballonnen met de korte eenvoudige teksten zijn steeds even groot en gedrukt in een helder lettertype tegen een van het plaatje afwijkende, kleurige achtergrond. Het vrolijke verhaal is niet moeilijk en door de combinatie van tekst en illustratie al snel goed te volgen. Op het omslag lopen de vrienden met hun paard door het bos. Vanaf ca. 7,5 jaar.Er is post voor Luuk. En ook voor Taj. Zaterdag wordt Saar zeven jaar. Ze mogen naar haar feestje! Saar is vast iets heel leuks van plan. Luuk en Taj verzinnen elk een kadoo. Als ze bij Saar aankomen, is het feestvarken verdwenen...
Leeftijd: 6+
Keywords: Jarig zijn