Stéphane Beel architecten : Nieuwe werken & woorden. - Bekaert, G. A. (Geert A.), 1928-2016; Cleppe, Birgit, 1984-; De Kooning, Mil (Emiel), 1955-; Van Gerrewey, Christophe, 1982- (Tielt : Lannoo, 2011)
Stéphane Beel (1955) is sinds de jaren 80 een van de toonaangevende architecten in België. Op zijn palmares staan onder meer de ontwikkeling, verbouwing, restauratie en/of uitbreiding van het Leuvense museum M, deSingel in Antwerpen, de UGent, de Postsite in Berchem, het Gentse Gerechtsgebouw en woningen voor particulieren. Zeventien projecten, geselecteerd door Mil De Kooning en Christophe Van Gerrewey, worden in deze volumineuze publicatie in detail uitgewerkt en geïllustreerd. Ruime aandacht voor maquettes, plannen en schetsen van de verschillende projecten, die telkens in een essay toegelicht worden door experts als Mil De Kooning, Christophe Van Gerrewey, Geert Bekaert en Johan Lagae.
Keywords: Architectuur -- België; Beel, Stéphane; Bouwkunst