Het geheim van de trainer : toolbox. - Kaufman, Lianne, ....-; Ploegmakers, Janneke, ....- (Amsterdam : Pearson Education Benelux, 2010)
In Het geheim van de trainer toolbox vind je alle ingrediënten voor een succesvolle training. Deze box bevat de tweede editie van Het geheim van de trainer en de Trainer Toolbox. Het geheim van de trainer, hét handboek voor de beginnende en ervaren trainer, is nu volledig geactualiseerd, aangevuld met nieuwe inzichten en voorzien van nog meer voorbeelden. Deze tweede editie geeft duidelijke handreikingen voor het opzetten, uitvoeren en evalueren van (in-company) trainingen. De belangrijkste tips en slimme tools uit de praktijk lees je in de Trainer Toolbox. Dit uitklapboekje inspireert met treffende beelden en stelt je essentiële vragen over het werken met groepen. Met deze box bevat het trainersvak geen geheimen meer voor je. Een kleine greep: - Hoe stel ik een boeiend en afwisselend trainingsprogramma samen? - Hoe kies ik geschikte en aantrekkelijke werkvormen? - Hoe werk ik succesvol met een opdrachtgever aan een trainingstraject? - Hoe hanteer ik gedrag van lastige deelnemers? - Hoe ontwikkel ik mezelf als trainer?
Inhoudsopgave : 1. Organisatiecontext 2. Leerdoelen 3. Deelnemers 4. Didactische werkvormen 5. Hulpmiddelen en randvoorwaarden 6. De Trainer 7. Trainen op transfer
Keywords: Management -- Opleidingen