Omgaan met ADHD : een positieve kijk op opvoeden. - Glorieux, Peter, ....-; Vanthomme, Jan, ....- (Roeselare : Roularta, 2011)
'Omgaan met ADHD' is bedoeld voor ouders, leerkrachten en al wie professioneel met opvoeden te maken krijgt. Het boek is opgebouwd rond waargebeurde verhalen. Sommige hebben een persoonlijke toets, andere ontstonden toen de auteurs, tijdens hun vrijwilligerswerk, luisterden naar en op weg gingen met ouders en leerkrachten. De grondstoffen voor een degelijke opgoeding leggen de auteurs op de balans van 'vraag en aanbod'. Zij hebben vooral ervaring met aan ADHD-ADD gerelateerde problemen. Hier en daar zijn er raakpunten met andere syndromen zoals dyslexie, dyscalculie, het tourettesyndroom.
Keywords: ADHD