Beginassessments : meten van startcompetenties. - Gijbels, David, ....-; Speltinx, Geert, ....- (Antwerpen : Garant, 2011)
Dit onderbouwd praktijkboek kijkt vanuit verschillende perspectieven naar het werken met beginassessments in het hoger onderwijs. In het boek is de realiteit niet uit de weg gegaan. Het boek geeft dan ook niet alleen antwoorden op theoretische vragen als welke richtlijnen best in acht genomen worden wanneer een beginassessment ontwikkeld wordt en hoe de antwoorden op de vragen in het beginassessment kunnen geanalyseerd worden. Ook hele praktische vragen komen aan bod en krijgen een eerlijk antwoord: hoe kunnen lectoren en beleidsmakers ermee aan de slag, wat zijn de valkuilen, effecten, toekomstperspectieven en wat vinden studenten er eigenlijk van?
Keywords: Assessment centers -- Hoger onderwijs; Evaluatietechnieken -- Hoger onderwijs; Leerlingbegeleiding