Het grote boek over coachend leidinggeven. - Crasborn, Joost, ....-; Sevinga, Petra, ....- (Zaltbommel : Thema, 2011)
Er is heel veel geschreven voor coaches, maar voor coachend leidinggevenden (toch echt iets anders) is weinig te vinden. Leidinggevenden die coachboeken lezen, vinden daarin niet de dilemma's en situaties die zij in hun praktijk meemaken. Coachend leidinggeven is geen methode, zoals velen denken, het is een attitude die je niet aan of uit kunt zetten, maar wel kunt leren. Daarom is er nu dit overzichtelijke boek, dat kort en bondig stof tot nadenken geeft. HET GROTE BOEK OVER COACHEND LEIDINGGEVEN biedt ingangen die aanzetten tot reflectie en actie. Via oneliners, theorie, praktijkvoorbeelden, methodieken, stellingen, beelden, tips en stappenplannen word je uitgedaagd jouw eigen visie op coachend leidinggeven en je dagelijks handelen verder te ontwikkelen. Daarvoor is geen pasklaar recept. De complexiteit van de praktijk kun je nu eenmaal niet weergeven in simpele do's en don'ts. Op basis van hun ervaring en die van vele leidinggevenden laten de auteurs je zien hoe je die weerbarstige
Praktijk kunt 'vangen'. Lees meer over de dilemma's van coachend leidinggevenden, gezag opbouwen, over hard en zacht, intutie en ratio, resultaten halen, confronteren, doorpakken en nog veel meer. Een manager kan binnen zijn organisatie diverse werkstijlen hanteren in verhouding tot zijn of haar medewerkers. Een daarvan is het zogeheten coachend leidinggeven, hetgeen erop gericht is op een positieve manier het beste uit mensen, teams en de organisatie te halen. In dit boek wordt ingegaan op de vraag wat coachend leidinggeven is en met welke dilemma's de manager hierbij te maken krijgt. Deze uitgave, geschreven door twee trainers en adviseurs met grote praktijkervaring, behandelt op heldere en deskundige wijze vraagstukken als inspireren, delegeren, vraaggesprekken voeren, het vieren van successen, het bevorderen van het wij-gevoel, het profiel van een coachend leidinggevende etc. Het boek zit vol met handige overzichtjes, oneliners, aandachtspunten en dergelijke. Er is zorgvuldig aandacht
Besteed aan de vormgeving (onder meer verschillende lettergroottes, de bladspiegel met gebruik van een groene steunkleur en foto's). Dat maakt het boek prettig te hanteren. Met een literatuurlijst. Hoewel het boek inhoudelijk geen volledigheid en diepgang pretendeert, bevat het tal van passages en praktijktips waarmee managers hun voordeel kunnen doen
Inhoudsopgave : 1 Wat doe je als coachend leidinggevende? 2 Dilemma's in coachend leidinggeven 3 Vier uitgangspunten voor de coachend leidinggevende 4 Het profiel van de coachend leidinggevende 5 Resultaten halen met mensen 6 Hoe moet ik dit aanpakken? 7 Bespiegelingen van de coachend leidinggevende
Keywords: Coaching -- Management; Leidinggeven