Stanneke sneeuwmanneke. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2011)
De kleine sneeuwpop Stanneke staat al enkele weken stil. Hij verlangt ernaar om te bewegen en te spreken. Dat is niet naar de zin van twee sneeuwmannen die vlakbij staan, de norse Sneeuwsoldaat en de vaderlijke meneer Buishoed. Op een dag heeft Stanneke er genoeg van. Hij rent weg. De kleine sneeuwman is net een kind dat niet kan stilzitten en de omgeving wil verkennen. Hij wil actie: rennen, fietsen en sneeuwballen gooien. De tekst, met veel dialogen, is vrij uitvoerig. De eenvoudige, geschilderde illustraties over dubbele pagina's geven sfeervol het golvende sneeuwlandschap en de staanplaats van de sneeuwmannen weer. Wisselende perspectieven, neerdalende sneeuwvlokken en de reacties van een toekijkende vierde sneeuwman zorgen voor afwisseling en dynamiek. Naargelang de scne zich overdag of 's nachts afspeelt worden vooral zachte groenwitte of blauwgrijze tinten gebruikt. Een heerlijk winterverhaal en een aantrekkelijk kijk- en voorleesboek voor kleuters. De auteur/illustrator is vooral bekend van de serie over het konijntje Rikki en van 'De wiebelbillenboogie'* (Prentenboek van het Jaar 2010). Vanaf ca. 4 jaar.Stanneke sneeuwmanneke is verdrietig. Al dagen, al weken staat hij daar maar te staan. Van de twee grote sneeuwmannen in zijn buurt mag hij zich absoluut niet verroeren. Maar alle vlokjes in zijn lijf trillen om te bewegen..
Leeftijd: 3+
Keywords: Sneeuwmannen; Vrijheid; Gevoelens-Gedrag