Ik was altijd heel slecht in wiskunde : reken maar op de wiskundemeisjes. - Daems, Jeanine, ....-; Smeets, Ionica, ....- (Amsterdam : Nieuwezijds, 2011)
Hoe kun je het getal pi benaderen met tandenstokers? Hoe rekenden de Babyloniërs? Zijn er wel normale getallen? Hoeveel is een triljoen eigenlijk? Hoe bereken je de ware liefde? Wat is het vermoeden van Kepler? En wat is binair rekenen eigenlijk? Ook voor iedereen die altijd heel slecht in wiskunde was, is er nu dit boek van de wiskundemeisjes. Over alles wat leuk en interessant is aan wiskunde, voor mensen met of zonder wiskundeknobbel. Lees en leer alles over veelvlakken, getallen, kansrekenen, codes en grafen, logica, meetkunde, getaltheorie en rekenkunde. Vol kleurige illustraties en met een heleboel tips, knutselprojecten, puzzels en 'vallende sterren'. Jeanine Daems en Ionica Smeets zijn de wiskundemeisjes. Onder die naam houden ze een weblog bij (www.wiskundemeisjes.nl) en schrijven ze columns in de Volkskrant. In dit boek zijn ook columns over wiskunde te vinden, met foto en vaak een persoonlijke noot. Naast uitleg, puzzels en verhalen over wiskundigen zijn er ook boek- en filmbesprekingen. De onderwerpen zijn getallen, symmetrie, meetkunde, statistiek, de wiskunde van de liefde, en wiskundige bewijzen. Geen van die onderwerpen wordt zwaar, alles is correct uitgelegd, steeds voel je je als lezer meegenomen in de redenering. De wiskundemeisjes zijn heel goede wiskundigen én heel goede schrijvers. Een echte aanrader voor wie kennis wil maken met de wiskunde. Ook voor iedereen die al iets van wiskunde weet, is er veel moois te vinden in dit boek.
Keywords: Wiskunde