E-HRM : nu wordt personeelsmanagement eindelijk leuk! - van den Berg, Rob, ....- (Amsterdam : Pearson Education Benelux, 2011)
E-HRM is het gebruik van digitale toepassingen bij personeelsmanagement. Dankzij deze toepassingen is het mogelijk om steeds beter in te spelen op de eisen van de hedendaagse medewerkers en organisaties. En nog belangrijker: op de eisen van de medewerkers en organisaties van de (naaste) toekomst. Dit boek is een introductie in de mogelijkheden en kansen die e-HRM biedt. Het staat vol met voorbeelden hoe digitale HR toepassingen in de praktijk functioneren. e-HRM leidt onder meer tot kostenbesparingen en een hogere efficiency van de personeelsadministratie. Digitalisering van HRM kan de afdeling P&O eindelijk uit haar isolement bevrijden en de betrokkenheid van medewerkers en managers op alle niveaus in de organisatie vergroten. Het samenspel van alle betrokkenen bij HRM maakt dat personeelsmanagement nu eindelijk leuk wordt! De hoogste tijd. Dit boek gaat over het gebruik van digitale toepassingen bij personeelsmanagement nu en in de nabije toekomst. Aan de orde komen de laatste ontwikkelingen van e-HRM, mogelijkheden om P&O meer transparant te maken, werven en selecteren via het web en online tools, binden en boeien van medewerkers, efficiency en kostenbesparing door e-HRM, de business case en het implementeren van e-HRM en de gevolgen voor P&O van e-HRM. Bevat veel voorbeelden en praktische bijlagen. De auteur is zelfstandig personeelsadviseur, hij houdt lezingen op het vakgebied en verzorgt gastdocentschappen. Het boek heeft een mooie lay-out, is prettig leesbaar en bevat veel voorbeelden van toepassingen van e-HRM. Het is met name interessant voor HR-professionals die nog weinig ervaring hebben met e-HRM en daarnaast interessant voor de leidinggevende of medewerker die meer van het onderwerp wil weten.
Keywords: Human Resource Management; Personeelsbeleid -- Automatisering