Zelfmoord in Vlaanderen : feiten en getuigenissen over verdriet, schuld en schaamte. - Schols, Bart, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2011)
Met drie zelfmoorden per dag behoort Vlaanderen, hoe welvarend ook, tot een van de allerslechtste leerlingen van Europa. Waarom kiezen zoveel Vlamingen voor een bewuste dood? Wat zijn hun motieven? Wat maakt ons land tot een verschrikkelijke zelfmoordstaat? En waarom zorgt de overheid niet voor meer preventie en meer zorg? VRT-reporter Bart Schols, zelf ooit van dichtbij geconfronteerd met zelfmoord, spit het uit. Hij laat tevens enkele mensen aan het woord die van dichtbij met zelfmoord geconfronteerd werden, zoals Martine Prenen over haar vriendin Yasmine en ex-politiebaas Fernand Koekelberg over zijn dochter.
Keywords: Zelfdoding -- Vlaanderen