Het coachingsmethoden boek. - van Ass, Susan, ....- (Amsterdam : Boom Nelissen, 2011)
Het Coachingsmethoden Boek is samengesteld door topprofessionals in het vak. Het laat het beste zien van wat zij in huis hebben. Coaching heeft de laatste decennia een enorme vlucht genomen en is niet meer weg te denken uit het (werkende) leven van veel mensen. Het Coachingsmethoden Boek brengt het brede en groeiende vakgebied in kaart. Het biedt een inhoudelijk en compact overzicht van 51 traditionele en nieuwere coachingsmethoden. Wie zich wil verdiepen in coaching heeft met dit boek een parel in handen. Het Coachingsmethoden Boek is door zijn toegankelijkheid, opzet en handige indexen op meerdere manieren te gebruiken. Voor coaches is dit boek een ideaal naslagwerk en ideeënboek. In een kort tijdsbestek kunnen zij hun blikveld vergroten. Coachees vinden ondersteuning in hun zoektocht naar een vorm van coaching die bij hen past. Ook biedt het houvast aan doorverwijzers, zoals HR-managers en loopbaanbegeleiders, die een coachtraject inzetten. Elke methode wordt verbeeld in een figuur en volgens een vast stramien beschreven. Aan bod komen de achtergrond van de methode, een theoretische beschrijving, de methode in de praktijk, benodigde instrumenten en technieken, de coach en tips om verder te lezen. Per methode is aangegeven voor welk(e) type(n) coaching deze geschikt is: executive coaching, businesscoaching, corporate coaching, performance coaching, personal/lifecoaching, loopbaancoaching en teamcoaching.
Keywords: Coaching -- Management; Leidinggeven