Fladdertje Koekoek en de vreemde broedvogels. - Kerseboom, Reinalda, ....-; Kamminga, Annelot, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2009)
Fladdertje Koekoek woont in een nest met andere vogels, maar niet met haar eigen ouders. Fladdertjes ouders hadden geprobeerd een eigen nest te maken en hun eigen eieren uit te broeden. Er zijn maar heel weinig koekoeken die dat kunnen. Fladdertjes ouders lukte het niet, hoe graag ze het ook wilden. Daarom woont ze ergens anders, in een steviger nest. Het verhaal van Fladdertje Koekoek helpt kinderen die om een of andere reden niet bij hun biologische ouders kunnen wonen, om te gaan met hun gevoelens. Kinderen in dergelijke moeilijke omstandigheden ervaren uit het verhaal erkenning van hun gevoelens en gedachten. Fladdertje Koekoek en haar vriend uilskuiken Takkeling bieden steun en troost met een boodschap van vriendschap en liefde. Fladdertje Koekoek is geschreven voor kinderen in de basisschoolleeftijd en is een boek om voor te lezen of om samen te lezen. Het verhaal is bedoeld voor pleeg- en adoptief kinderen, of kinderen die in een tehuis wonen. Ook kinderen die in een incompleet gezin wonen zal het verhaal aanspreken. Bovendien is het boek goed te gebruiken door pleegouders en hulpverleners die werken met deze gezinnen.
Leeftijd: 6+.
Keywords: Familie; Pleegzorg