Eigen volk eerst? - Koçak, Selahattin, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2011)
Selahattin Koçak is een allochtoon, zoals dat heet. Nochtans is hij net zo Vlaams als zovele Vlamingen. Vanaf wanneer word je eigenlijk een 'autochtoon'? Wat is dat, het 'eigen volk'? Klopt het dat de multiculturele samenleving mislukt is? Waaraan moeten migranten zich eigenlijk precies aanpassen? Heeft de overheid zich altijd te 'soft' opgesteld? Moeten allochtonen meer zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en loopbaan? Koçak beantwoordt al deze en nog veel meer vragen en stelt ook concrete oplossingen voor. Opdat 'multicul' niet langer flauwekul zou blijven.
Keywords: Migranten -- Integratie; Multiculturele samenleving