Opvoeden na partnergeweld : ondersteuning van moeders en jongeren van diverse afkomst. - Pels, Trees (Theresia Veronica Maria), 1950-; Lünnemann, Katinka Dorothé, 1958-; Steketee, Majone (Margaretha Johanna), 1959- (Assen : Van Gorcum, 2011)
Hoewel de aandacht voor partnergeweld is toegenomen, is er nog weinig bekend over de gevolgen van dit geweld voor de zorg en opvoeding. Het onderzoek 'Opvoeden na partnergeweld' voorziet in deze lacune. Aan de hand van indringende gesprekken met 100 moeders en 84 jongeren is een schat aan informatie verzameld. Gezinnen van diverse afkomst spreken openhartig over hun ervaringen tijdens het geweld en de periode erna. De impact op moeders en kinderen is groot. De moeders zijn vaak zo ontredderd dat het zorgen en opvoeden ze niet gemakkelijk afgaat. De kinderen getuige en soms ook slachtoffer hebben na hun pijnlijke ervaringen juist extra liefde en aandacht nodig. De auteurs beantwoorden de vraag welke steun en hulp ouders en kinderen nodig hebben die met relatiegeweld te maken kregen, en op welke manier dit kan worden georganiseerd.
Keywords: Geweld -- Gezin; Opvoeding