Basisboek kwalitatief onderzoek : handleiding voor het opzetten en uitvoeren van kwalitatief onderzoek. - Baarda, Ben (Dirk Benjamin), 1947-; Theunissen, Joop, ....-; de Goede, Martijn P. M., 1947-2015 (Groningen : Noordhoff, 2009)
'Basisboek Kwalitatief Onderzoek' is een onmisbare leidraad als u efficiënt en adequaat geïnformeerd wil worden over de ins en outs van kwalitatief empirisch onderzoek. Al snel kunt u overgaan tot het daadwerkelijk opzetten en uitvoeren van een kwalitatief onderzoek. Aan de didactische opbouw van dit boek is veel aandacht besteed. Uitgangspunt vormt een schematisch overzicht van alle fasen die u in een kwalitatief onderzoek doorloopt. Elke onderzoeksfase is in een apart hoofdstuk uitgewerkt aan de hand van een beslissingsschema. Deze schema's passen goed bij het cyclische karakter dat kenmerkend is voor veel kwalitatief onderzoek.
Inhoudsopgave : Leeswijzer 1. Wat is mijn doelstelling en wat mijn vraagstelling? 2. Hoe zoek ik informatie? 3. Onderzoekstypen 4. Wat voor kwalitatieve onderzoeksopzetten zijn er? 5. Welke situatie, groep of persoon kies ik? 6. Kwalitatieve dataverzamelingsmethoden 7. Het gebruik van bestaande gegevens bij dataverzameling 8. Interviewen, hoe doe ik dat? 9. Observeren, hoe doe ik dat? 10. Hoe prepareer ik mijn kwalitatieve gegevens? 11. Hoe analyseer ik mijn kwalitatieve gegevens? 12. Hoe rapporteer en evalueer ik mijn onderzoek? Register
Keywords: Sociaal-wetenschappelijk onderzoek