Verkleedfeest. - Kuiper, Nannie, ....-; Hoogstad, Alice, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
Juf geeft een verkleedfeest in de klas. De kinderen trekken gekke pakken aan, worden geschminkt, doen spelletjes, geven een modeshow, spelen stoelendans, eten lekkere koek en sluiten het feest af met een discodans. Wat een leuke dag! De activiteiten zijn gevarieerd, van rustig tot heel actief. Het verhaal op rijm geeft alle aspecten van zo'n verkleedfeest in een kleuterklas levendig weer. Ook de participatie van enkele ouders komt aan bod. De tekst leest als een lang gedicht met vierregelige strofen die telkens een activiteit beschrijven. Door het rijm, de dialogen en het vlotte ritme laat de tekst zich prima voorlezen. De paginagrote, geschilderde prenten beslaan een dubbele pagina met op iedere bladzijde in de illustratie een tekstblok van vier regels. De prenten tonen in warme, heldere kleuren de bezigheden van de vrolijke kleuterbende. Ze bieden veel zoek- en vertelmogelijkheden, aanvullend bij de tekst. De achttien kinderen van de groep zijn expressief getekend en doorheen het boek goed te volgen. Een vrolijk prentenboek dat enthousiasme opwekt om met carnaval of bij een andere gelegenheid, de verkleedkoffer in te duiken. Vanaf ca. 4 jaar.Hoera! Juf geeft een verkleedfeest en alle kinderen doen mee. Als ridder of als krokodil. Als heks of als prinses. Eerst houdt de klas een modeshow. Daarna gaan de kinderen ballen gooien en snoep happen bij het huis van Hans en Grietje. Ze eten lekkere broodjes en mogen zelf hun eierkoeken versieren. Op het eind nog even discodansen met de Juf. En dat is misschien nog wel het leukst!
Leeftijd: 3+
Keywords: Feesten; Verkleden