Kaatje viert carnaval. - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In, 2011)
Inmiddels zijn er meer dan twaalf delen verschenen in de serie over de peuter Kaatje. Nu gaat Kaatje met haar klas carnaval vieren. Juf legt eerst uit wat carnaval vieren inhoudt en de kinderen versieren daarna de klas. De eerste feestdag zingen ze carnavalsliedjes, dansen ze en wordt er een masker geknutseld. Als papa Kaatje weer van school ophaalt, is hij reuze trots. De tweede carnavalsdag gaat Kaatje als konijn verkleed. Juf schminkt de kinderen. Nu mogen de ouders komen kijken naar de optocht! Stevig gebonden bijna vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige bladzijden. Op de linkerpagina telkens de eenvoudige tekst in een schrijfletter in een wisselend gekleurd kader. De met zwart omlijnde kleurrijke tekening (altijd met Kaatje) op de rechterpagina past goed bij de tekst. Zeer bruikbaar boek voor peuters; herkenbaar en uitnodigend. Het thema carnaval is vrij specifiek, maar zeker geschikt voor het onderwijs. Vanaf ca. 2 jaar.Ik ben Kaatje. Op school vieren we carnaval. Iedereen mag zich verkleden en alle gezichten worden geschminkt. We lopen in een vrolijke stoet en strooien confetti en slingers rond. Wat is carnaval toch een heerlijk feest!
Leeftijd: 2+
Keywords: Carnaval; Schoolleven -- Kleuteronderwijs; Verkleden