Elektronische vermogencontrole. - Pollefliet, Jean, 1937- (Gent : Academia Press, 2011)
Vermogenselektronica speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven. In de grote verscheidenheid aan elektrische apparatuur die wij tegenwoordig zo vanzelfsprekend vinden, schuilt meestal vermogenselektronica. Bijna onbewust zijn veel nieuwe applicaties zoals computers, mobiele telefoons en draagbare multimedia binnen ieders handbereik gekomen. De vermogenselektronica speelt hier een belangrijke rol. Behalve een uitstekende basis schenkt deze uitgave ook bijzondere aandacht aan nieuwe technologieën. Dit werk bevat ook recente toepassingen van de vermogenelektronica zoals hoogfrequente inductieve verwarming, verbeteren van de arbeidsfactor (PFC), verlichting, windturbines, enz. Elektronische motorcontrole en elektrische positioneersystemen worden uitgebreid behandeld, evenals elektrische machines.
1: Vermogenselektronica - Vol.2: Elektronische motorcontrole