Pop en spel. - Boullaert, Gert, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2010)
Pop én spel is de herwerkte versie van Popgepast, een handboek dat al tien jaar meedraait en waarvan 3000 exemplaren over de toonbank gingen: een heuse bestseller dus bij de non-fictiewerken. Je vindt in dit boek een schat aan concrete bruikbare tips en 43 verhaallijnen waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. Naast tien nieuwe scripts werden heel wat nieuwe inzichten toegevoegd en gekaderd binnen andere vormen van drama. Het hoofdstuk scenarioschrijven kreeg daarbij een sterke update. Ook de poppen(speler) met professionele aspiraties wordt aangezet om te evolueren. Poppenspel is een speciale manier om kinderen te bereiken. In dit boek heeft de auteur voor iedereen die met kinderen werkt van groep 1 tot en met groep 6 beschreven hoe het poppenspel uitgevoerd kan worden. Alleerst wordt onder meer beschreven welke vormen van poppenspel er zijn en hoe een pop door handbewegingen tot leven komt. Na deze inleidende hoofdstukken krijgt de lezer concrete scripts aangeboden die zo uitgevoerd kunnen worden. De 45 scripts hebben uiteenlopende plots en thematieken; daardoor is er voor elke gelegenheid wel iets bij. Voor kinderen leuk om op feestjes of op school naar te kijken, maar voor oudere kinderen (vanaf groep 6) ook om uit te voeren.
Keywords: Dramatische expressie -- Basisonderwijs; Poppenspel