Feesten. - Van Haute, Hilde, ....-; Eyckerman, Katrien, ....-; Van den Abeele, Nico, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2010)
Alle gelegenheden zijn goed om te feesten! Dat wordt pas duidelijk als je dit boekje in handen neemt. Op school worden natuurlijk de verjaardagen gevierd en de grote feesten zoals Kertmis, Pasen en Halloween. Je vindt allerlei leuke ideeën om deze traditionele feesten op een originele manier te vieren. Maar er is ook Valentijn, dierendag, een 'afstudeerfeest' de geboorte van een broertje of zusje, een nieuw kind in de klas en zelfs een huwelijksfeest. Voor kinderen op de basisschool worden feesten voor een deel door de school georganiseerd. In dit boek krijgen docenten en onderwijsassistenten tips hoe feesten extra aan te kleden of in te vullen. Er wordt aandacht besteed aan een uiteenlopend aantal feesten zoals de verjaardagen van de kinderen tot de geboorte van een broertje of zusje. Voor ieder feest wordt beschreven welke attributen, spelelementen, versieringen of activiteiten uitgevoerd kunnen worden. De ideeën zijn allemaal nauwkeurig uitgewerkt en daardoor gemakkelijk uitvoerbaar voor de docent. Veel tips die ook echt een aanvulling zijn op de gebruikelijke activiteiten.
Keywords: Feesten; Projectonderwijs -- Basisonderwijs; Projectonderwijs -- Kleuteronderwijs