Russisch: taalgids en woordenlijst. - Prins, Aai, 1959-; Skoratovskaia, Veronika, ....- (Utrecht : Kosmos-Z&K, 2012)
Deze Berlitz-taalgids is nu behoorlijk aangepast aan de moderne mens, die ook in Rusland wil e-mailen en naar het lokale voltage en naar het vetgehalte van voedingsmiddelen wil kunnen vragen. Qua vormgeving ook aantrekkelijker nu, geeft het gidsje de toerist of zakenreiziger de meest gebruikelijke onderwerpen zoals accomodatie, restaurants, winkels en diensten, uitgaan etc. naast de basisbegrippen van grammatica en uitdrukkingen. Verder ca. 2000 woorden Nederlands- Russisch, met verwijzingen naar de contextzin, en zo'n 100 opschriften Cyrillisch-Nederlands in een grote letter. Door pictogrammen en kleuren wordt het zoeken van de rubrieken gemakkelijker en de leesbaarheid is goed in vergelijking met andere taalreisgidsjes. Met alleen de algemene uitspraakregels en de fonetisch gegeven woorden echter zullen weinig beginners zich ook echt aan het spreken wagen. Daarvoor kan beter vooraf nog een cd-rom of cassette met gesproken Russisch geraadpleegd worden. Maar voor onderweg is deze taalgids uitstekend in zijn soort.
Keywords: Russische taal