Grootouderfeest. - Eyckerman, Katrien, ....-; Van Haute, Hilde, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2008)
Grootouders en kleinkinderen houden van samen feesten, dansen, knutselen, zingen... In dit boek vind je ideeën om van die duurzame momenten op school zinvolle en geestige belevenissen te maken waar zowel de grootouders als de kinderen volop van kunnen genieten. De activiteiten zijn in thema's gegoten die toegang geven tot verschillende leergebieden. Er zijn activiteiten voor de klas, voor op verplaatsing en voor het grote grootoudersfeest met de ganse school. In dit boek vindt je uitgewerkte weekthema's voor alle kleuters en eerste graad. Van een gezond weekje en een klaspopweekje samen met de grootouders voor de jongste kleuters tot een themaweek rond de hobby's van oma en opa. Verder ook nog een uitgewerkte opdrachtentocht en enkele uitstap ideetjes om samen met de grootouders te doen. Ook vind je losse tips die je eigen creativiteit nog meer prikkelen. In dit handboek, bestemd voor leerkrachten in de onderbouw van het basissonderwijs, worden allerlei suggesties gedaan om in de onderbouwgroepen (vier tot zes jaar) een project op te tuigen waarbij opa en oma centraal staan: liedjes, gymoefeningen, bakken, wandelen etc. Ook worden boekentips gegeven. Pictogrammen (die wel erg op elkaar lijken) geven aan of het om een luisteroefening gaat, om drama, beweging etc. De opdrachten zijn eenvoudig beschreven, maar zijn nauwelijks vernieuwend te noemen. Wellicht kan een team van een basisschool dezelfde opdrachten in korte opdracht zelf verzinnen. Met humoristische zwart-wittekeningen; enkele liedjes zijn voorzien van notenbalken.
Keywords: Feesten; Grootouders; Projectonderwijs -- Basisonderwijs; Projectonderwijs -- Kleuteronderwijs