Het nieuwe overdekte strand. - Rippe, Martin, ....- (Hippolytushoef : LMCG, 2009)
Het Nieuwe Overdekte Strand is een kritisch herziene versie van Het Overdekte Strand, aangevuld met veel nieuwe spelen en ideeën. En veel vakmatige tips over methodiek, veiligheid en materialen. Een echte schatkist dus. Sla een bladzij om en je blijft geboeid doorlezen. Op elke bladzij een verrassing, ideeën, een experiment, een proefje, een mop, een raadsel,een doorkijkje naar wat er allemaal zou kunnen. Aansporingen om zelf aan de slag te gaan. Een andere benadering, een andere manier van denken. Anders met mensen omgaan, klant- en deelnemergericht werken, anders lesgeven, andere zwemdiploma's. En daaruit voortvloeiend een andere opleiding van de zwem-onderwijzers. Het boek bestaat uit 5 delen: achtergrondinformatie, spelen met groepen, bijzondere activiteiten/Projecten, materiaal en materiaalgebruik, waar kan ik het terugvinden, het register. Het Nieuwe Overdekte Strand is een studie- en doeboek speciaal bedoeld voor zwemlesgevenden en aankomend zwemlesgevenden bij zwembaden en verenigingen, activiteitenbegeleiders bij zwembaden en verenigingen. Maar ook voor docenten en cursisten Sport en Bewegen en Recreatie, vakleerkrachten LO en leden van animatieteams van campings en vakantiehuizenparken met een zwembad. Kortom eigenlijk voor iedereen die te maken heeft met spelen in, rond en met het water.
Keywords: Waterspelen; Zwemmen