Geld verdienen met sociale media. - Hospes, Cor, ....- (Zaltbommel : Haystack, 2011)
Als je bereid bent om met je klanten te communiceren, kun je met sociale media wel degelijk geld verdienen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit handige boek boordevol praktische tips en cases. Sociale media hebben internet veranderd van een los eilandenrijk in een online ecosysteem waarin iedereen met iedereen communiceert. Blijf niet aan de zijlijn staan en neem deel aan alle discussies. Wijs met je verhalen mensen online de weg naar jouw voordeur, zodat ze online ook over jou gaan praten. De auteur die zichzelf op zijn website (www.corhospes.nl) presenteert als 'socialmediadokter' geeft informatie, tips en voorbeelden aan bedrijven die sociale media willen inzetten om met hun klanten te communiceren. De gemiddelde wereldburger is zo'n 4,5 uur per week sociaal online, de sociale media zijn online platformen waarop de consument zijn kennis, gevoelens, klachten, ervaringen en aanbevelingen deelt met zijn vrienden, kennissen en volgers. Ook over merken, producten en diensten. En de Nederlander is wereldkampioen sociaal netwerken, bedrijven kunnen er niet meer omheen. De auteur maakt de lezer wegwijs in de verschillende sociale media als Hyves, Facebook, LinkedIn, Flickr, FourSquare, YouTube, Twitter en blogs, reviewsites als Iens en news sharing sites als Nujij. Verder geeft hij handreikingen, aan de hand van voorbeelden en cases, hoe die met relevante en interessante content en strategieën in te zetten zijn als informatiekanaal en marketingtools. Een leesbaar, handzaam en informatief boekje. Geïllustreerd met kleine zwart-wittekeningen, achterin verwijzingen naar interessante blogs over dit onderwerp.
Keywords: Marketing; Sociale netwerken -- Internet