Dood en leven van grote Amerikaanse steden. - Jacobs, Jane, 1916-2006 (Amsterdam : SUN Trancity, 2009)
Een van de meest invloedrijke boeken in de geschiedenis van de stadsplanning is 'Death and Life of the Great American Cities' van de New Yorkse publiciste Jane Jacobs. In september verschijnt, bijna 50 jaar na de eerste druk, de eerste Nederlandse vertaling van dit beroemde boek.
Keywords: Stadssamenleving -- Verenigde Staten; Stedenbouw -- Verenigde Staten