Depressie bij kinderen : als een kind prikkelbaar en somber is. - Stikkelbroek, Yvonne, ....- (Houten : LannooCampus, 2012)
Prikkelbaar gedrag en sombere buien bij kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen duiden op een depressie. Dit boek geeft hulpverleners, leerkrachten en ouders een actueel inzicht in alles wat met depressie bij kinderen en adolescenten tot 18 jaar te maken heeft. Het beschrijft wat depressie precies is en hoe het ontstaat. Ook legt het boek helder uit welke behandelingen er beschikbaar zijn in Nederland en Vlaanderen, wat ouders en kinderen moeten doen om deze behandeling te kunnen krijgen en welke instellingen deze behandelingen aanbieden. Depressie bij kinderen en adolescenten komt vaker voor dan gedacht wordt. Prikkelbaar gedrag en sombere buien kunnen hierop duiden. De omgeving van deze jongeren voelt zich vaak machteloos en begrijpt niet wat er aan de hand is. Depressie bij kinderen geeft praktische tips waarmee kinderen hun depressie kunnen overwinnen. Het boek is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke kennis over depressie en is daarmee een waardevolle bron van informatie...
Keywords: Depressies -- Adolescenten; Depressies -- Kinderen