Affectinterpretatie en emotieregulatie : I Feel Pictures test (Nederlandstalige versie). - Meurs, Patrick, 1960-; Butterfield, Perry M., ....-; Emde, Robert N., ....-; Oforsky, Joy D., ....-; Vliegen, Nicole, ....- (Leuven : LannooCampus, 2008)
Over emotieregulatie en affectinterpretatie Een uniek werk over de Amerikaanse I Feel Pictures test, uitgebreid van volwassenen naar kinderen, voor alle leeftijden en per geslacht Niet enkel normtabellen voor normale ontwikkeling, maar ook de cijfers over affectinterpretatiestructuur van depressie/angst, gedragsstoornissen en autismespectrumstoornis De lijst van gecategoriseerde emotiewoorden is uitgebreid van 350 naar 1.000 Ontregeling van emoties wordt beschouwd als een belangrijke veroorzakende en in stand houdende factor van psychopathologie. De I Feel Pictures Test laat toe zicht te krijgen op de aspecten van het emotionele leven die ontregeld zijn. Dit handboek over de IFP-test bevat voor de clinicus een beschrijving van de methode en de achtergronden van de test. Verder is er een gebruiksaanwijzing en zijn er diverse normtabellen voor een Vlaamse populatie: kinderen en jongeren van diverse leeftijden, alsook jongvolwassen moeders. Meerdere voorbeelden van het gebruik en de interpretatie van de testprotocollen zorgen voor de praktijkgerichtheid en hanteerbaarheid van dit handboek.
Keywords: Emoties -- Psychotherapie; Klinische psychologie; Ontwikkelingspsychologie; Psychologische tests