De dyscalculie survivalgids. - De Bondt, Annemie, ....-; De Braeckeleer, Nico, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2011)
Deze gids geeft uitleg over dyscalculatie voor kinderen die hieraan lijden. De gids vertelt over de gevoelens die er mee gepaard gaan en wat je er tegen kunt doen. Met een verslag van een lotgenootje, lijst van bekende mensen die dyscalculatie hebben, websites en grapjes. Vind je sommige rekenoefeningen telkens opnieuw heel moeilijk om te maken? Gaat de juf of de meester te snel bij een rekentoets? Maak je niet graag een rekenoefening aan het bord? Denk je dat de andere kinderen om je zullen lachen als je moet rekenen? Vind je lezen en schrijven veel leuker en gemakkelijker dan rekenen? Werd bij jou ook dyscalculie vastgesteld en wil je graag weten wat dit woord wil zeggen en hoe je ermee kunt omgaan? Lees dan snel dit boekje. Uitgelegd wordt wat dyscalculie is en hoe je er als kind mee kunt omgaan. In korte hoofdstukken gaat de auteur in op gevoelens die je hierbij kunt hebben, hoe je hulp kunt zoeken; hoe je op school geholpen kunt worden; welke bekende mensen het ook hebben; een meisje met dyscalculie. De uitgave bevat vragenlijsten, quizzen, moppen en verwijzingen naar informatieve websites. Het boek hinkt op twee gedachten: door de opmaak, de quizzen en moppen lijkt het gericht op kinderen vanaf ca. 9 jaar. Veel informatie is echter veel te moeilijk beschreven en daardoor meer geschikt voor professionals en geïnteresseerde ouders.
Leeftijd: 8+.
Keywords: Dyscalculie